In 2018 ben ik begonnen met vrijwilligerswerk voor de Stichting Hartekind, het enige goede doel in Nederland dat wetenschappelijk onderzoek financiert naar hartafwijkingen bij kinderen. Ik werd door een hele goede vriend, zelf ook Hartekind geweest maar inmiddels volwassen, gevraagd om de CircuitRun 2016 te fotograferen voor Stichting Hartekind. Dat deed ik graag voor hem, en ik werd getroffen door het doorzettingsvermogen en levenslust van deze kinderen. Onze vriend is inmiddels de 40 gepasseerd mede door de plaatsing van nieuwe hartklep, en een tweede klep toen hij 30 was. Maar een derde keer …? Door hem voel ik mij verbonden met Stichting Hartekind.

 

Voor het Project Hartekind leg ik (verschillende facetten van) het leven vast van gezinnen met een Hartekind. De kinderen krijgen vaak de vraag “Hé, wat heb je daar?”. Ik wil deze vraag graag beantwoorden via foto’s en kijken op welke manieren het Hartekind en het gezin worden beïnvloed door het hartdefect.

 

Project Hartekind is een informatief bewustzijnsproject, een fotojournalistiek project, om te helpen het bewustzijn rondom de Hartekinderen in Nederland te vergroten. Om daarmee te helpen met het stimuleren van financiële middelen, zodat de overlevingskansen van deze 25.000 Hartekinderen en hun dagelijkse kwaliteit van leven worden verbeterd. Mijn doel is ook dat de foto’s door Stichting Hartekind worden gebruikt voor hun campagnes en publicaties om zodoende het bewustzijn rondom Hartekinderen te vergroten.

 

Hieronder de foto’s die uit alle sessies gekozen zijn voor Project Hartekind. Klik op de foto om naar het blog te gaan van betreffend Hartekind. Project Hartekind loopt in 2019 nog door, dus deze galerij zal steeds worden aangevuld met nieuw werk.

Logo Stichting Hartekind

Stichting Hartekind is het enige goede doel in Nederland dat wetenschappelijk onderzoek financiert naar hartafwijkingen bij kinderen met de doelstellingen, het vergroten van de overlevingskansen en verbeteren van kwaliteit van leven van deze 25.000 Hartekinderen in Nederland! Hun doelstellingen zijn betere overlevingskansen voor Hartekinderen en het verbeteren van de dagelijkse kwaliteit van leven.

Dit willen ze bereiken door het stimuleren en financieren van relevant wetenschappelijk onderzoek en het ondersteunen van projecten en initiatieven zoals de PacePro en de Hartpas. Tenslotte willen ze dat het grote publiek bekend wordt met de impact van aangeboren hartafwijkingen bij kinderen.

Wil je je ook aanmelden voor dit project?

Wij zijn nog op zoek naar kinderen tussen de 7-17 jaar, verschillende afkomsten, etc ...