• Sandra is een ontzettend betrokken en bevlogen vrouw. Sandra heeft oog voor het plaatje en voor de mens in het plaatje. Sandra heeft ons gezin gedurende een dag gevolgd voor een ‘Day in the life’ sessie in het kader van haar #ProjectHartekind. Ze was aanwezig, maar niet op de voorgrond. Hierdoor konden wij ons zelf zijn en zij de foto’s maken die weergeven hoe ons gezin écht is. Dat is wat mij betreft de kracht van Sandra! 

  Sandra is een fotografe die past bij mensen met een verhaal. Wanneer ik met mensen spreek over fotografen en iemand geeft aan dat ze op zoek zijn naar iemand die met foto’s een verhaal van mensen kan vertellen, dan is dat iets voor Sandra. 

  De toegevoegde waarde van Sandra is haar tomeloze energie en betrokkenheid. En haar vermogen er tijdens een sessie te zijn, zonder op de voorgrond te treden. Ze gaat op in de omgeving, waardoor mensen die op het plaatje 

  Joost
 • Wauw….wat een geweldige foto’s zeg prachtig!! Wat ben ik blij dat ik mee heb gedaan aan een fotoreportage voor (de beeldbank) KleurrijkWonen. Bij iedere foto krijg ik weer een glimlach op mijn gezicht wat hebben we genoten en dat is ook duidelijk te zien op elke foto. 

  Ik moet ook vooral lachen om mijn dochter wat een figuur is het soms hihi heerlijk kind altijd een beetje gek doen of eigenlijk is ze gewoon zichzelf. Ik hoop dat ze altijd zo mag zijn want dan is ze op haar mooist dat is nu wel vastgelegd 🙂 . Zo mooi en zo puur en zo ontzettend trots op die twee boefjes van mij. 

  Complimenten voor deze geweldig mooie reportage Sandra een prachtige herinnering voor later!

  Mirjam
 • Sandra heeft op de verjaardag van onze vader foto’s gemaakt. Ze heeft op een zeer ontspannen manier het feest vastgelegd. Doordat ze bijna onderdeel van het gezelschap wordt, heb je niet meer in de gaten dat Sandra foto’s maakt. En dat heeft een prachtige reportage opgeleverd. Allerlei spontane momenten waar Sandra oog voor heeft zijn nu vastgelegd. Een mooie herinnering aan deze bijzondere dag!

  Het fotoboek is heel mooi, echt prachtig, ontroerend ook en is een prachtige herinnering voor onze familie. Super, super mooi. Je inzet en bereidheid om mee te denken was ook geweldig. Mijn vader is zo blij met het boek en de familiefoto. Ontzettend bedankt voor alles.

  Trees & Anne-Marie
 • Onze fotoshoot met Sandra was 1 van de hoogtepunten van ons jaar. En het resultaat is geweldig. Zoveel mooie foto’s van momenten die we zelf nooit kunnen vastleggen omdat je dan zo in dat moment zit. En dat zijn JUIST de momenten die je het meest koestert

  Patrick
 • Mijn ouders huurden in juni 2019 op Texel een weekend een huis om samen met het gezin van mijn broer en mij het 40-jarig huwelijk van hun te vieren. En tja, wat geef je dan als cadeau? Na een uurtje brainstormen bedachten we: ‘een fotoshoot’ van de hele familie!’ Maar wie vraag je dan? En wat past bij ons? Ik wilde geen statig portret maar meer ontspannen foto’s.

  Al zoekend vond ik het Day in a Life Aanbod van Sandra Stokmans. En daar heb ik geen spijt van! Sandra reageerde heel snel op mijn vraag met een offerte op maat voor een halve dag fotograferen op Texel.

  We hadden een paar leuke afwisselende activiteiten op het programma staan: ontspannen bij het huis, een fietstocht naar de vuurtoren, de toren beklimmen, lunchen, naar het strand en midget golfen. En daar hebben we nu hele mooie foto’s van! Deze foto’s zijn maar van een halve dag, maar vormen een prachtig beeld van het hele weekend.

  Omdat Sandra een middag lang op de achtergrond meebeweegt met ons, ben je na verloop van tijd niet meer met de foto’s bezig. En dat levert authentieke en ontspannen foto’s. En een mooi bij-effect: omdat Sandra foto’s maakte, hoefde mijn moeder dat niet te doen. Zo kon zij ook echt genieten.

  Sandra heeft een grote reeks foto’s bewerkt, en na onze selectie een heel luxe gebonden fotoboek samengesteld. Dat boek heb ik met heel veel plezier aan m’n ouders gegeven. En natuurlijk hangen er ook heel wat foto’s uit de reeks aan de muur! Een uniek cadeau en absolute aanrader voor iedereen die zichzelf of een ander iets bijzonders wil geven.

  Hester heeft ook een live review gegeven en die is te zien op mijn YouTube kanaal!

  Day in the Life in Texel, Nederland, vakantie sessie familie weekend, door Sandra Stokmans Fotografie
  Hester
 • Met ons mooie “samengestelde” gezin hebben we een dag beleefd om nooit te vergeten. Sandra heeft deze dag zo puur en mooi in beeld gebracht dat we een fantastisch aandenken hebben aan deze dag. Naast dat het resultaat echt heel goed is – wat een talent, echt vakmanschap om zo’n portret van de dag te maken – hebben we de samenwerking met Sandra ook als super positief en fijn ervaren. Ze is professioneel maar daarnaast ook empatisch en super gemotiveerd om een mooie weergave van je “Event in the Life” te maken. Het was leuk om haar om ons heen te hebben, dit ging heel gemakkelijk en spontaan wat heel fijn is op zo’n dag.

  Lieve lieve Sandra, wat ben je toch een topper! Het was een feest om jou “als persoon” erbij te hebben op onze trouwdag. Mooi om deze intieme momenten met jou te delen. Je bent in staat geweest zo’n gave reportage te maken van onze trouwdag, we zijn echt onder de indruk. Het werk dat je hebt geleverd is fantastisch. Het startte natuurlijk bij de dag zelf, de eerste beelden, de slideshow: wat was dat onwijs gaaf en toen daarna het prachtige fotoalbum: te gek! We zijn helemaal blij 😍!

  Marije & Ard
 • Echt zooo gaaf, San!!

  We hebben Sandra gevraagd een ‘gewone’ zaterdag uit ons leven vast te leggen. Met ons wekelijks bezoekje aan de markt in Voorburg om vis te eten. En een spelletjesmiddag met vrienden Frank, Maaike, Fleur & Jasmijn. Wij zijn heel blij dat een gewone dag nu vastgelegd is zodat wij dit later niet vergeten!

  Die kleine onopgemerkte momenten.
  Het bijzondere in het gewone.
  Dit is de kracht van het échte leven, vastgelegd.

  WOW!!!! Wat is het fotoalbum SUPER mooi geworden. 🤩😍👍🙏 , fantastisch!

  Prachtig hoe ons fotoalbum een kijkje geeft in ons ‘gewone’ leven, precies zoals wij zijn!

  Marieke heeft mij ook een live review gegeven te zien op mijn YouTube kanaal!
  Marieke also gave me a live review in English! which you can watch on my Youtube channel.

  Familiefotografie Voorburg; Na de drukke dag, lekker relaxen met elkaar onder genot van glaasje wijn. foto Sandra Stokmans Fotografie
  Marieke & Eric
 • Sandra heeft bij ons een Day in the Life vastgelegd en is mee geweest toen wij naar de poli moesten met Joas. Het was heel mooi en fijn dat Sandra mee ging. Ze nam echt een kijkje in iets wat deel is van ons leven. De foto’s van de Day in the Life laten echt zien hoe wij als gezin zijn. Ik hoop dat de kinderen hier later naar kijken en ook kunnen zeggen: ‘Oh ja! Zo was het echt bij ons thuis!’ En een foto maken van je eigen huilend kind, doe je niet zo snel. Maar Sandra heeft dit wel gedaan. Foto’s van alle emoties, maar ook de foto’s dat ze worden getroost. Onze kinderen echt hoe ze zijn. De liefde en warmte die wij onze kinderen hopen mee te geven, heeft zij vast kunnen leggen. En ja, wij staan ook een keer om de foto’s.

  Sandra ging ook met ons mee naar ‘hart op weg’. Dit zijn momenten die anderen nooit zien en meekrijgen. Dit zijn de momenten die voor ons als ouders best spannend zijn; want hoe staat het ervoor? Hoe doet ons Hartekind het? Het is fijn en mooi dat je kind zo uitgebreid wordt onderzocht, maar dit is ook een moment waarop wij voor ons gevoel erg kwetsbaar zijn. Want wat als ze iets vinden of zeggen wat helemaal niet fijn is? In je hoofd als ouder bereid je je overal op voor.

  Dit zijn de momenten dat we achteraf naar onze families en vrienden even een berichtje doen over hoe het was, maar vooral de uitkomsten van de onderzoeken waren. Alle emoties en hoe gespannen wij waren, laten we vaak achterwege. Joas deed het deze middag ontzettend goed. Hij was in goede doen en had er zin in, en had er plezier in. De artsen hebben hier een grote rol in. Hun openheid, grapjes en medeleven maken het dat het ziekenhuis voor Joas ook een fijne, veilige plek is geworden.

  Dit zijn juist ook de momenten dat je niet zelf met je camera foto’s gaat maken. Maar wel wat Joas zich later nog waarschijnlijk allemaal zal herinneren. Heel fijn dat het nu is vastgelegd voor ons. Ook voor het gesprek voor later met Joas. Want we merken hoe ouder hij wordt, hoe meer vragen hij gaat stellen. En ook leeftijdsgenoten vragen gaan stellen. Zo fijn dat we straks een foto hebben van Joas tijdens de inspanningstest en hij dit kan laten zien in de klas.

  Day in the Life in Ede, moeder troost jongen, familie fotografie, Sandra Stokmans Fotografie
  Carina
 • Wow, Sandra, wat ben ik onder de indruk van je foto’s. Sandra is met ons mee geweest naar een polibezoek in het Wilhelmina Kinderziekenhuis. Nu is een polibezoek voor ons routine geworden, maar het blijft elke keer spannend. Er is al menig traan gelaten, gelukkig wordt er ook veel gelachen. 

  De ziekenhuisreportage spreekt boekdelen. De emotie, de spanning en de glimlach op het moment als het allemaal goed blijkt te zijn. Merel die de poli op haar duimpje weet te vinden en gezellig kletst met de cardioloog en verpleegkundigen. Dit is precies hoe het gaat. Als ik de reportage terugkijk zie ik dat, ondanks het voor ons normaal lijkt, dit het niet is. De bedrukte gezichten en de slaak van opluchting op de foto, bewijzen dat het nooit went. De fotoserie is voor ons een waardevol stukje verwerking. Voor nu en voor later… 

  Wij kennen iedereen en het voelt bijna als thuis. Het resultaat; een mooie serie foto’s die precies vertellen hoe wij een polibezoek ervaren. Een glimlach, het huiselijke gevoel, spanning en de liefdevolle zorgprofessionals.

  Toen jij met ons mee ging vonden we dit best spannend. In het begin is het wel een beetje onwennig, maar dit veranderde binnen een paar minuten. Jij bent een fotograaf die verdwijnt in de ruimte, meevoelt met de ouders en kind en de juiste momenten weet vast te leggen. Je liefdevolle karakter en professionaliteit met daarbij je humor en inlevingsvermogen zorgen dat je een fantastische documentaire fotograaf bent. Je bent een topper!

  Hartekind Merel op consult bij het Wilhelmina Kinderziekenhuis
  Minke
 • Van de moeder van Joas kreeg ik het verzoek of ik er bezwaar tegen had dat er “een fotograaf” mee zou lopen tijdens de controle op de hart op weg poli. Op dat moment had ik er nog geen idee van waar het voor was en hoe fantastisch dit zou uitpakken. Ik deed gewoon mijn werk, Joas deed enorm zijn best en Sandra was daar en legde ieder moment vast, soms zichtbaar en soms onzichtbaar. Ze was onderdeel van het gezin. Het zijn foto’s geworden waar ik enorm trots op ben, omdat ze laten zien wat ik doe en hoe ik mijn patiënten probeer een goed gevoel en zelfvertrouwen mee te geven tijdens een ziekenhuisbezoek, door ze te coachen, aan te moedigen en op hun gemak te stellen als het nodig is. Al deze gevoelens, emoties, instructies en aanmoedigingen zijn door Sandra prachtig in beeld gebracht en zeggen meer dan 1000 woorden. Ik krijg zulke leuke enthousiaste reacties op de foto tegen de muur die momenteel overal lijkt te verschijnen. Ik wacht op de dag dat ik samen met Joas in een bushokje hang!

  Een ziekenhuisbezoek hoeft niet altijd alleen maar vervelend en spannend te zijn; maar dat is moeilijk te begrijpen als je niet weet wat je te wachten staat. Door de gedetailleerde weergave en de prettige sfeer op de foto’s zijn deze dan ook heel erg bruikbaar om nieuwe toekomstige patiënten via een website of foldermateriaal een beeld te geven van wat ze kunnen verwachten tijdens een onderzoek bij de kinderfysiotherapeut of inspanningsfysioloog. Ik kan Sandra dan ook zeker aanraden voor zowel gezinsreportages als bedrijfsreportages.

  Project Hartekind, oefeningen WKZ, familie fotografie Sandra Stokmans Fotografie
  Drs. Maaike Bolland-Sprong
 • Bedankt voor de foto’s, Echt prachtig!


  Onze dochter is ziek, erg ziek, waardoor wij veel tijd doorbrengen in het ziekenhuis. Wanneer je daar vaak bent wordt het door de omstandigheden een deel van je leven. Je gaat een bijzondere band opbouwen met de mensen die daar werken. Ik verlangde er erg naar om dit deel van mij leven met Nienke vast te leggen. Ik heb het een paar keer aan een verpleegkundige gevraagd om een foto te maken maar deze waren altijd geposeerd, in de lens kijkend en een ongemakkelijke glimlach op onze lippen. Vanuit het ziekenhuis werd ons foto-shoots aangeboden maar deze shoots zijn vaak gericht op terminaal zieke kinderen. Het vastleggen van de laatste weken/dagen dat je doorbrengt met je kind. Dit voelde voor mij niet goed. Voor onze dochter is er hoop. Er bestaat een behandeling dat haar kan helpen. Zolang er een pad van hoop is waar ik op kan wandelen met mijn gezin doe ik dat. Toen ik dit deelde met de pedagogisch medewerker zei ze dat ze nog een andere optie had en ze drukte mij een folder in de handen. Ik heb de folder gelezen en gelijk dacht ik: dit is precies wat ik zoek, dit wil ik!

  De volgende dag heb ik Sandra gebeld en telefonisch was er gelijk een klik. We hebben toen een afspraak gemaakt om haar werk te bekijken en te bespreken wat ik wilde. Ik werd erg vriendelijk ontvangen en voelde me gelijk op mijn gemak bij Sandra. Toen ik haar werk zag kon ik niet wachten tot ze Nienke zou ontmoeten en ons zou fotograferen.In februari 2020 was het dan zover. Sandra kwam binnen en maakte eerst kennis met Nienke. Nienke houdt er niet van om op de foto gezet te worden. Ze gaat altijd in dezelfde houding staan met twee duimpjes omhoog. Ik neem zelf vaak stiekem foto’s en wanneer ik betrapt wordt krijg ik een boze blik maar wat ik niet voor elkaar krijg kreeg Sandra binnen tien minuten voor elkaar. Nienke ontspande zich en terwijl zij zichzelf was en ik haar voorbeeld volgde hoorde ik het geklik van de camera. Het zweet brak me uit. Heel eventjes maar en toen ben ik gewoon mijn ding gaan doen. Een gezellige dag zoals zovelen in het ziekenhuis. Al wil je daar niet zijn je maakt er als ouders, met je kind, het beste van. 

  Na de foto-shoot begint het wachten en dat duurde niet lang. Al gauw kreeg ik een paar foto’s om alvast te kunnen spieken. Een paar weken later kreeg ik een slide-show. Die heb ik ondertussen ontelbaar keer bekeken. Om in woorden uit te drukken wat deze foto’s voor mij betekenen is moeilijk. Ik zie mezelf en mijn kind door de ogen van een ander. Echt zoals we zijn en voor het eerst in mijn leven ben ik blij met hoe ik zelf op de foto sta. Gewoon zoals ik ben, samen met mijn kind. Mijn kind ziet er niet ziek uit op de foto, ze ziet er geliefd uit. Ze ziet er gelukkig uit. Je ziet dat ze geniet van haar leventje en ik met haar. Voor een ander misschien niet te vatten want het ziet er niet altijd mooi uit maar het is ons leven. Wij zijn gelukkig. Wij hebben elkaar. Dat is alles wat telt….

  Ik zou willen dat elk gezin met een chronisch ernstig ziek kind de kans zou krijgen om zo’n shoot mee te maken. Door alle zorgen en drukte in zo’n gezin vergeet je je gezin vaak vast te leggen. Er gaat zoveel tijd zitten in het verzorgen van je zieke kind en wanneer er tijd over is besteed je dat weer aan andere belangrijke dingen. Ik heb de foto’s aan de psycholoog van Nienke laten zien. Deze foto’s zullen haar ook helpen om zich deze periode te herinneren en te verwerken. Daar is nu geen energie voor. Wij zijn aan het overleven maar ooit zullen we hopelijk aan de andere emoties toe komen. Daar zullen de foto’s enorm bij helpen. De emoties kun je er namelijk vanaf lezen. Daar kan je niet omheen. 

  Sandra, dankjewel dat je dit gedaan hebt. Ik hoop dat je door bovenstaande te lezen beseft wat de foto’s voor mij betekenen. Hopelijk tot gauw.

  Ziekenhuisreportage bij Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht, Day in the Hospital, foto door Sandra Stokmans Fotografie
  Geraldine
 • Hartelijk dank voor het doorsturen van de foto’s. Het is echt prachtig geworden! Je geeft echt een goed beeld wat de kinderen en hun ouders ondergaan.

  Je aanwezigheid op de OK was erg goed; waarmee ik bedoel dat je ons tijdens het werk totaal niet hebt afgeleid en dat je toch mogelijkheid hebt gezien alles goed in beeld te brengen. Daarmee hebben de foto’s voor mij als professional ook een grote waarde het is bijzonder om tijdens je werk gefotografeerd te worden. Het geeft een goed beeld wat het werk op de OK inhoudt.

  Ziekenhuisreportage - openhartoperatie van een Hartekind in het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) in Utrecht. Foto door Sandra Stokmans Fotografie
  Dr. A. van Wijk
 • Bij ons in de hal staat een tekst op de muur:

  “Don’t forget yesterday, 

  But always live for today,

  ‘Cause you never know

  What tomorrow will bring,

  Or what it will take away”


  Wij leven voor vandaag. En verzamelen en koesteren mooie herinneringen. Vaak wanneer het je goed gaat,  merk je toch dat de tijd stilletjes aan je voorbij glijdt. Dat je niet genoeg in het moment leeft, niet genoeg geniet van alle mooie en kleine dingen. Dat je vooral foto’s maakt van speciale gelegenheden, bijzondere dagen…Maar elke dag is bijzonder,  zeker wanneer je, net als Turan,  er zo hard voor hebt moeten vechten, om te zijn waar je nu bent. Dankzij jou, Sandra, hebben we dát weer eens te meer ervaren. Hoe bijzonder, een gewone donderdag is! 

  Toen je net binnen was, was het voor ons allemaal wat onwennig. Maar dat veranderde snel, en wat zie je dat mooi terug op de foto’s. Unieke, bijzondere foto’s van een alledaagse dag. Unieke, bijzondere foto’s van ons gezin. We staan er allemaal op zoals we zijn. Geen opsmuk, niet geposeerd. Gewoon die normale donderdag, die zo bijzonder is.

  Je hebt ons weten te vangen, terwijl wij bijna vergaten dat je er was. In de meest onmogelijke posities, heb jij hele waardevolle beelden neergezet. Mooie herinneringen voor ons gemaakt, om te koesteren en van te genieten. Om met een dikke glimlach op terug te kijken. Dankbaar zijn wij, voor jouw aanwezigheid op deze bijzondere gewone donderdag, en alle liefde die jij in jouw foto’s stopt! 😘

  Linda
 • Lieve Sandra, wat heb je ons ontzettend blij gemaakt met deze mooie foto’s voor het Project Hartekind. 

  De manier waarop jij bij ons thuis in ons gezin kwam was ontwapenend en creëerde rust ontspanning maar voornamelijk plezier bij Morris. Met deze foto rapportage heb je in korte tijd een aantal belangrijke aspecten uit Morris en ons leven weer geven. 

  Ondanks alle zorgen is op de foto’s duidelijk te zien dat Morris straalt en vol zit van enthousiasme en plezier, de foto’s verwoorden precies hoe hij is. Dit is moeilijk in woorden uit te drukken maar het is jou gelukt met de foto’s. Dankbaar!

  Tabitha
 • Wat was het bijzonder om jou te mogen ontmoeten. Zoveel warmte en liefde nam je mee. Je begon met foto’s maken en je verdween voor ons in de ruimte. Hierdoor waren we totaal niet meer bezig met het feit dat er foto’s van ons gemaakt werden, tijdens een voor ons zo emotioneel moment.


  Ik heb dan ook behoorlijk wat tranen laten vloeien, en dat hier foto’s van gemaakt werden, heb ik amper gemerkt. Je straalt zoveel rust en puurheid uit… dit wensen wij iedereen toe. Je hebt voor ons dingen vast kunnen leggen, die we anders nooit zouden kunnen zien. Want, welke ouder, heeft er nou foto’s van het hartje van zijn kindje?! Wij nu dus wel! Ook hoe het er aan toe gaat tijdens een operatie, zijn dingen die je normaal niet weet en ziet.


  Van te voren vonden we het enorm spannend om de foto’s te ontvangen. Want, het zijn toch foto’s van een heel ingrijpend moment.Je hebt alles van begin tot eind zo mooi, teder en liefdevol vastgelegd. Door het zien van deze foto’s, zijn vragen voor ons beantwoord. Vragen zoals, zijn ze wel lief voor onze dochter tijdens de operatie (je gaat er wel van uit, maar toch), hoe ziet ze eruit tijdens de operatie, wat gebeurt er allemaal qua personeel en apparatuur?


  Ook de foto’s van haar hartje, zijn heel teder en mooi geworden.  En, juist die foto’s waarop bij ons de emoties te zien zijn, samen met onze dochter… wat zijn ze mooi. Zo puur, zo echt.Bij het zien van de foto’s, waren we weer even terug in dat moment, het raakte ons. Maar tegelijkertijd zijn we enorm dankbaar, met al die doktoren, chirurgen, anesthesisten en noem maar op. Want door hen, mogen wij nog elke dag enorm van onze dochter genieten.


  Deze foto’s zijn voor ons zo bijzonder en belangrijk, ze gaan zeker een bijdrage vormen in ons verwerkingsproces van de afgelopen heftige periode.
  Sandra, enorm bedankt voor deze prachtige foto’s. Je bent een bijzonder mens. Ga vooral door met dat waar je goed in bent! Mensen vastleggen zoals ze echt zijn. Je doet hele waardevolle dingen.

  WKZ openhartoperatie Hartekind, WKZ Utrecht, ziekenhuis reportage documentaire fotografie, foto door Sandra Stokmans Fotografie
  Sanne
 • Ons leven is druk. Drie kinderen, een hond, kat, hamster. Rennen naar school, werk, sport, kinderen, vrienden, familie en de lieve buren in ons dorp. Maar we genieten. Ik zou wel eens door de ogen van een ander willen zien hoe ons leven eruit ziet. Wie zijn wij dan? 

  Sandra kan dit met haar verrassende reportage ‘Day in the Life’ voor je vastleggen. Ze is ontzettend open en heeft een duidelijk doel. Ze wint meteen het vertrouwen door haar enthousiasme en haar schaterlach. Ze maakt kleurrijke foto’s die je  terug brengen naar dat ene moment én dat andere moment. Al die herinneringen zijn vanaf nu tastbaar. Als ik aan Sandra denk dan denk ik gelijk aan een brok energie. Ze is als een kruidige kop thee die je leven weer energie inblaast. De warmte van haar werk zorgt voor een glimlach op onze gezichten. 

  Familiefotograaf Maarssen, moeder kust zoon tijdens een Day in the Life, foto door Sandra Stokmans Fotografie
  Petra
 • Voor school kreeg ik de opdracht om een fotograaf te interviewen. Ik kwam bij Sandra terecht. Wat een spontane vrouw en wat vertelde ze enthousiast over haar werk. We waren zo een uur verder en toen liet ze me haar werkruimte zien en vertelde ze me hoe ze te werk ging. Super interessant en ik heb zo genoten. Voor de opleiding moest ik een ook een vrije serie maken en omdat ik verder wil met “Day in the Life” ben ik voor een mentor sessie bij Sandra geweest. Weer gaf ze me zoveel tips, dat ik helemaal enthousiast en vol energie de deur uit ging. Sandra, super bedankt!!

  Claudia
 • Tranen in mn ogen! Zo mooi!! Sandra heeft ons vastgelegd voor haar project Hartekind. Het waren geen leuke situaties. Ons zoontje kreeg thuis vaccinaties en een week later een hartcatheterisatie. Wij hebben er geen woorden voor hoe mooi het is geworden. Wij lieten ons van onze kwetsbaarste kant zien samen met ons zoontje, dat vonden we erg spannend. Sandra is een lieve, spontane vrouw en daarom voelde wij ons zo op ons gemak. Ze doet haar werk met veel passie en dat straalt er vanaf. De beelden zijn zo intens dat het lijkt alsof je er weer bij staat. Zo’n dierbare waardevolle herinnering voor ons! En het is voor ons heel fijn om dit te kunnen delen met familie en vrienden, zodat zij door middel van de foto’s een beeld en gevoel krijgen bij wat wij doormaken.

  Inmiddels is Dave bijna 3 en heeft al 11 hartcatherisaties gehad. En er was slecht nieuws bij de laatste. Dave heeft ernstige constante hoge druk in de longvaten. Hij zal niet oud worden. Momenteel is het stabiel houden. Het is pittig en erg onzeker allemaal.

  Daarom zijn de foto’s die jij hebt gemaakt zo waardevol voor ons! Wij hebben een leven thuis en in het ziekenhuis. In het ziekenhuis is het overlevingsstand aan. Dan ben je niet bezig met foto’s. Maar dat wij die hebben is zo bijzonder, zo nodig. Zeker met de vreselijke gedachte dat Dave er niet meer zou zijn. Dan hebben wij in elk geval jouw foto’s nog om hem te ‘zien’, te herinneren, om troost te geven en te helpen met verwerken.

  Documentary photographer making a portrait of Dave and his mother. Dave has congenital heart defect, Project Hartekind van Sandra Stokmans Fotografie
  Jacoline
 • Oh wat geweldig! Dit is echt al veel leuker dan ik had verwacht!

  Ik heb de foto’s al meer dan twintig keer bekeken en elke keer ontdek ik weer andere dingen in de foto’s!

  Zo leuk om te zien ♥ Helemaal ontroerd ervan!!!

  Ik ben er heel erg blij mee ! ♥

  Day in the Life, fotosessie familie kus influencer Natalie Vijfhuizen, foto door Sandra Stokmans Fotografie
  Natalie
 • Vanuit Stichting Hartekind werden we afgelopen zomer benaderd om mee te doen aan het Hartekind fotoproject van Sandra. We kenden haar niet, maar toen ze bij ons thuis kwam was er meteen een klik. Sandra is heel toegankelijk, open en makkelijk in de omgang, zonder opdringerig te zijn. Ze is de hele middag en zelfs een deel van de avond bij ons geweest. Onze kinderen vonden haar wel interessant en gingen graag voor de lens! De foto’s zijn prachtig geworden; niet geposeerd maar spontaan en anders dan de foto’s die je zelf maakt! Day in a life, inderdaad een kijkje in een gewone dag in het leven van ons gezin! Heel waardevol! ♡

  Kus van Mama na het douchen tijdens de day in the life, Eursinge, foto door Sandra Stokmans
  Ilona
 • Sandra heeft op 22 augustus 2018 de geboorte van onze zoon vastgelegd als onderdeel van het “Hartekind” project. Wij kenden Sandra niet vantevoren en maakten dus kennis met haar tijdens de bevalling. We voelden ons meteen op ons gemak bij haar en hadden eigenlijk niet eens in de gaten dat ze er was. En wat een geweldige foto’s mochten wij ontvangen. Geweldige beelden waar de emoties vanaf te lezen zijn, je voelt het gewoon bij het zien van de foto’s. Zo blij dat Sandra erbij was (ze bleef zelfs tot midden in de nacht bij mij, de moeder, omdat papa mee was met het pasgeboren zoontje naar de ic) Zo lief!!

  ❤️

  Geboorte fotografie, trotse vader maakt foto, WKZ Utrecht, documentaire fotografie voor Stichting Hartekind, foto door Sandra Stokmans Fotografie
  Romy
 • Deze Day in the Life fotosessie heeft ons unieke foto’s gegeven. Foto’s van de momenten die je zelf nooit vast legt. De foto’s van Sandra vangen de momenten die je in het moment zelf niet opvallen, maar later van onschatbare waarde zijn.
  Ik vind het heerlijk om de liefde en het geluk die we thuis voelen ook terug zien in de vele knuffels, lachen en stralende momentjes die zijn vastgelegd op beeld. Later kunnen we de kindjes ook met deze beelden laten zien hoe de gewone dagen er uit zagen!
  Sandra is een erg prettige fotograaf om ‘over de vloer te hebben’. Ze maakte vrijwel meteen onderdeel uit van ons ’thuis’ waardoor we even ontspannen als altijd waren.
  Thuis fotos maken, Day in the Life in Rotterdam, Harttekind, foto door Sandra Stokmans Fotografie
  Milou & Joost
 • Ha Sandra! Wat was het fijn om jou een dag hier te hebben. We hebben met z’n allen vanavond het filmpje bekeken. Wat een mooie foto’s heb je gemaakt en bijzonder om terug te zien hoe een dag gaat en wat daar dan uitkomt! Echt heel erg leuk en het zijn ook echt waardevolle foto’s voor ons. We komen zeker nog bij je terug om wat te bestellen!! Top gedaan! Echt. Ik zou het iedereen aanraden!

  Documentaire familie fotografie, man en vrouw, Hartekind, foto door Sandra Stokmans Fotografie
  Vanessa
 • Sandra heeft ons echt gefotografeerd zoals we zijn! Er zitten veel foto’s tussen die echt typische dingen laten zien van ons en onze kinderen. Sandra was er vele uren maar dat hebben we eigenlijk niet gemerkt. Ik deed gewoon lekker mijn ding en de kinderen ook. We hoefden ons niet op te tutten of het huis op te ruimen 🙂 hoe heerlijk is dat! Echt waardevol om later op terug te kijken, want wat gaat zo’n eerste tijd met een baby snel voorbij!

  Heelll heelll erg bedankt voor deze herinnering, wat een werk en wat gaaf, San! De foto’s zijn prachtig. Zo’n super mooie blik in ons leven. Het is precies ons 😀 😀 ! Ik ben je erg dankbaar en vind het enorm knap van je!

  Maaike
 • Ik werd benaderd om een fotoreportage te laten maken voor Stichting Hartekind. In eerste instantie was ik wat sceptisch. Na een telefoongesprek met Sandra was ik direct om! Sandra is erg gedreven en enthousiast! Tijdens het ziekenhuisbezoek hebben we nauwelijks gemerkt dat Sandra fotos maakte. Ze is opgewekt, bescheiden en toch aanwezig en vooral: ze maakt mooie fotos! Fotos van het moment, geen geposeerde fotos en daar hou ik van! Sandra, bedankt!

  Mama geeft dochter knuffel, wilhelmina kinderziekenhuis in utrecht, Hartekind, foto door Sandra Stokmans Fotografie
  Hilde
 • Compliment Sandra Stokmans Fotografie, Day in the Life, Familie Fotograaf, Utrecht, Maarssen, documentaire familiefotografie

  Mireille
 • Ik liep langs de stand van Sandra op de Ouders Natuurlijk beurs, en werd meteen gegrepen door de prachtige foto’s. Mooi, natuurlijk, en uit het leven. Ik deed mee aan een prijsvraag en zag ’s avonds dat ik een fotoshoot had gewonnen!

  We hadden contact en Sandra gaf me wat tips wat wij zouden kunnen doen, namelijk wat was voor ons het belangrijkst om te laten fotograferen voor de twee uur dat ze zou komen. Uiteindelijk hebben we ervoor gekozen om een middag met onze dochter te laten fotograferen. We kregen van tevoren veel informatie om ons voor te bereiden, nou ja, om onze vragen te beantwoorden. Want eigenlijk valt er bij deze manier van fotograferen weinig voor te bereiden. Het wordt namelijk vastgelegd zoals het is, zonder poseren of oefenen.

  Op de middag zelf was Sandra er ruim op tijd en mengde zich op een hele natuurlijke wijze in ons huishouden in. Onze dochter was ook meteen op haar gemak. Na de shoot kregen we al snel een ’teaser’ en die was al prachtig! Toen de foto’s klaar waren, heeft Sandra ze via een online sessie met ons gedeeld. Kippenvel! Wat mooi om te zien hoe ons ‘gewone’ leventje op zo’n bijzondere manier is vastgelegd! Omdat het zulke ‘bijzonder alledaagse’ foto’s zijn, hebben we een fotoboek besteld. Zodat onze dochter later kan zien hoe een dag in haar leven eruit zag.

  Dank je wel Sandra, voor jouw inzicht in ons gezin!

  Jessica
 • Zojuist het filmpje op de PC kunnen afspelen! Echt heel erg gaaf.
  Zo grappig ook al die kinderen en volwassenen met hun eigen mimiek!
  Ik ga in het weekend het filmpje afspelen bij mijn ouders. Gisteren belde mijn vader al wanneer hij iets te zien zou krijgen 😉
  Gaaf, zo gaaf.
  Dank je wel.
  😘

  Mijn vader was gisterenavond ingelukkig met het filmpje en de foto’s.
  En het boek is fantastisch! Gisterenavond laat toch maar naar mijn ouders gereden en het fotoalbum gebracht. Ik wilde niet wachten.
  Mijn ouders zijn er ingelukkig mee. Hun reactie was heel mooi.

  Corina
 • Lieve Sandra,

  Eerst kwam het filmpje binnen en gisteravond stuurde Hanneke de enorme hoeveelheid foto’s door. Prachtig!! Wat kan jij de mensen goed treffen!! Wij zijn er heel blij mee!

  Wonderlijk allemaal. Vandaag is Mees jarig, de jongste van Corrine, het was ook de verjaardag van mijn oma en de dag van de uitvaart van mijn vader. En dan komen ineens die feestelijk foto’s binnen! Bijzonder toch!

   

  Veel dank Sandra en geniet van het weekend!
  Een groet, nog steeds beduusd, Henny

  Documentaire reportage op een bijzondere dag, lintjes regen in Bilthoven, familiefotografie Utrecht, foto door Sandra Stokmans Fotografie
  Henny
 • Sandra, hele mooie foto’s maken kunnen niet veel mensen, dat kun jij wel! Maar jij kunt meer… jij vertelt een verhaal met jouw prachtige foto’s die zo treffend voor de situatie en persoonlijkheden zijn, dat het lijkt alsof je ons altijd al gekend hebt en deel uit maakt van ons leven. Dat is ontzettend bijzonder! Dank je wel!! Hanneke

  Hanneke
 • Met “a Day in the Life”, een dag uit jouw leven, heeft Sandra Stokmans een schitterend product in de markt gezet, waar naar mijn mening zeker een markt voor lijkt te zijn in de fotografie wereld zoals wij die in Nederland kennen. Alles ademt professionaliteit uit, vanaf het begin dat wij met het gezin de afspraak met haar hebben gemaakt tot het uiteindelijke resultaat, dit echter altijd gecombineerd met haar persoonlijke benadering. Sandra kan in de beginfase met een paar gerichte vragen je na laten denken over je eigen doel van de dag en van jouw “day in the life” om te zorgen dat het uiteindelijke resultaat overeen komt met datgene wat jij voor ogen hebt. Moet het een intieme herinnering zijn voor je eigen gezin, moet het een cadeau zijn voor je naasten, wil je het voor een speciale gelegenheid, zoals een geboorte, ziekte of verhuizing? Alles is mogelijk en Sandra zal dit mooi en respectvol in beeld brengen.

   

  Wij hadden voor ogen om echt een dag uit ons leven in het weekend te vereeuwigen! Ontbijten, boodschappen doen, sporten, lunchen, knuffelen met elkaar, voor en door elkaar. Dit heeft Sandra perfect gevisualiseerd met haar foto’s. Het gevoel was direct weer daar bij het zien van het resultaat. Beelden onlosmakelijk verbonden met de geuren en gevoelens die de foto’s weer zullen oproepen bij het aanschouwen hiervan.

  Jin
 • Sandra kent onze familie al ruim 30 jaar. Het sprak voor zich dat zij de aangewezen persoon was voor een ‘Day in the Life’ sessie met ons. Het resultaat is verbluffend! Ze wist onze persoonlijkheden en trekjes feilloos en heel natuurlijk vast te leggen op de lens, wat een talent!

  Wil je een memorabele dag beleven met foto’s als bewijs van een prachtige herinneringen? Dan raad ik van harte Sandra Stokmans fotografie aan!

  Michèle
 • Ik heb samen met Wiebe een niet alledaagse thuissituatie. Met een puberende zoon van 14 en mijn dementerende schoonvader in huis hebben wij een druk leven. Dit leek mij voor Sandra een mooie opgave. Sandra is vol passie komen fotograferen. Ik ken haar als zeer attent, toegewijd en persoonlijk en dat zie je ook terug in de manier van werken en de foto’s. Oog voor elk detail waarvan wij als personen die gefotografeerd worden soms helemaal geen weet van hebben. Zelf ook extra uitdaging creëren door speciale standpunten te kiezen waardoor de foto nog dynamischer wordt. En een prachtig en intiem resultaat.

   

  Ik kijk regelmatig naar de mooie uitgebreide serie die ze gemaakt heeft en het ontroerd me elke keer weer om te zien. Mede ook door geconfronteerd te worden met hoe snel de achteruit gang gaat van mijn lieve schoonvader.

   

  Beste lezer, ik kan u Sandra Stokmans als fotografe echt aanraden. Bent u het aan het overwegen, doe het, zij zal u niet teleurstellen! De benadering is professioneel, persoonlijk en met veel gevoel, kortom doen! Het is echt een mooie manier van het vast leggen van een dag uit je leven. En Sandra kan op vele manieren voor een ieder de juist toon vinden om het beeldend te verwoorden.

  Karin
 • Day in the life Everdingen, documentaire familie fotografie, documentair familie fotograaf Sandra Stokmans Fotografie

   

  Het leek ons zo leuk om ons gezin in alle facetten weer te geven gedurende een alledaagse dag. We hebben al zoveel leuke fotoboeken van speciale momenten als vakanties en dergelijke. Maar foto’s van alledaags, zoals je als gezin de meeste tijd met elkaar doorbrengt, die hadden we nog niet. Een vastlegging van ons allen, zonder te hoeven poseren.

  Sandra kwam op ons pad. Wel twijfelde we een beetje over het punt dat er iemand een héle dag “een soort” van om je heen hangt. Echter wat was het gaaf.

  Als gezin hebben wij de hele dag van begin tot eind kunnen doen wat we áltijd doen. Sandra was er, echter daar merk je niets van. Met als resultaat dat de foto’s precies weergeven wie we zijn, wat we doen met alle emoties en gevoelens die daarbij langs komen. Blij, boos, verdrietig maar ook energiek, grappig, rust, liefde, sportief en nog veel meer.

  De foto’s zeggen alles. Zo knap hoe Sandra juist die momenten er iedere keer weer uitpikt om vast te leggen. Wij als gezin zijn er heel blij mee en dankbaar voor, nu maar ook als een unieke herinnering voor later. Ik zou het een ieder gunnen en aanraden om een weergave van een dag uit je leven op deze manier vast te laten leggen door Sandra.

  Liefs de familie Hoogedoorn 🙂

  Daphne
 • Aanbeveling Sandra Stokmans Fotografie, familiefotograaf, documentaire familiefotografie

  Sharon
 • Ik ben helemaal ontroerd, heel gaaf 🤗. Woensdag ben ik bij mijn ouders langs geweest met de video en ze vonden het echt heel mooi, ook aan de ontroering in hun ogen te zien. We zijn heel erg blij met het resultaat!

  Roland
 • Sandra is een bijzonder toegewijd fotografe. Ze gaat maar voor één ding: een geweldig resultaat. Sandra heeft voor ons een rapportage gemaakt van het 50 jarig huwelijks jubileum van mijn ouders. Dankzij haar passie voor fotografie hebben we een reeks schitterende foto’s die voor mijn ouders en de familie een prachtige blijvende herinnering vormen aan deze dag.

  Peter
 • Sandra heeft voor ons een geweldige Day in the Life rapportage gemaakt. Wat een geweldig mooi beeld heeft ze weten te schetsen. Met een gezin met kids boven de veertien is het een geweldige momentopname waarbij niemand poseerde en er geen discussies kwamen over fotos waar je al dan niet stom op staat. Omdat je van momentopnamen niet met een vergrootglas elke foto hoeft te bekijken. Mijn grote kinderen (14, 18 en 22) waren erg sceptisch. Dat wordt natuurlijk een zogenaamd spontane fotosessie, dachten ze.

  Dat Sandra in staat was om onze zondagse brunch vast te leggen met alle lieve, leuke, gekke, huishoudelijke en spontane momenten is dan ook heel bijzonder. Soms vanuit het perspectief van ons lieve oude hondje Spike, soms vanuit een onverwachte hoek en altijd spot-on heeft ze prachtige zonnige foto’s gemaakt waarin iedereen zichzelf herkende.

  Ook de over het algemeen kritische familieleden zijn er happy mee. “Zo zijn we echt mam” was de meest gehoorde opmerking. Het feit dat niemand met een vergrootglas zijn eigen fotos zat te analyseren maar eigenlijk alle foto’s even mooi, leuk, ontroerend of grappig vond is denk ik het bewijs van hoe bijzonder Sandra’s stijl van fotograferen is. Het is een prachtig document geworden, met vertederende, grappige en o zo wij plaatjes.

  Wij zijn er super blij mee … en ik kan het iedereen aanraden een Day in the Life sessie te doen. Geweldig om je gezin in het dagelijkse doen te zien op foto’s! Het feit dat ze ook nog eens een fijn mens is die feilloos weet welk momenten dierbaar zijn of kunnen worden is het kersje op de taart!

  Ingrid
 • Heel erg bedankt. Het ziet er allemaal heel mooi uit. Echt geweldig!!!

  Jaap
 • Sandra wist exact onze dochter vast te leggen op leuke momenten en spontane uitingen. Er was een soort van mist en regenachtig weer maar daar is Sandra juist zeer creatief mee omgegaan, het lijkt wel of de uitdrukkingen en foto’s van mijn dochter opgaan in de omgeving, prachtig! Een super talent, meer kan ik er niet van zeggen!!! Wij zijn erg blij!

  Bas