Day in the Life, documentaire familiefotografie: Echt is Perfect, Sandra Stokmans Fotografie

“Mijn familie is het meest belangrijke wat ik heb. Dat moest ik vast laten leggen door jou! En ik ben zo zo blij dat ik het gedaan heb! Het is een prachtig fotoalbum geworden, met vertederende, grappige en o zo wij foto’s.”

Day in the Life Den Haag, familie documentaire fotografie, stel op de bank, image by Sandra Stokmans Fotografie

Heerlijk op de bank relaxen samen met je lief … 😉

Day in the Life familie documentaire fotografie, image by Sandra Stokmans Fotografie

Lekker geiten in de auto naar het pannenkoeken restaurant.

Laat ze niet aan je voorbij gaan!

De kleine meest échte dagelijkse momenten. De wonderlijkste, de meest vormende. Ze gebeuren er tussen in, de tussen-in-momenten. 

Een dag in beeld

Day in the Life van een gezin uit Everdingen

[zet de video op HD]

Met beeld verhalen vertellen. Beelden die je wellicht vergeet omdat alles continue verandert in een gezin. Een tastbaar beeld voor jou. Een visuele herinnering voor diegenen die het zich misschien niet meer kunnen herinneren.

Dagelijkse momenten

Vastleggen van momenten, dagelijkse momenten die niet opvallen en je zo als vanzelfsprekend neemt. Zoals je kinderen lekker spetteren in bad. Juist die zijn zo waardevol en zo snel vergeten.

Day in the life, kinderen in bad, documentaire familie fotografie, familie reportage, documentary family photography foto door Sandra Stokmans Fotografie

Ze gaan niet meer zo vaak samen in bad. Hoe heerlijk is het dan om deze foto te hebben.

Day in the Life familie documentaire fotografie, image by Sandra Stokmans Fotografie

Voorlees ritueel bij de familie Hoogendoorn. Papa verzint en Sanne …?

Een bijzondere dag

Alleen het kan nog meer zijn … zoals een doop

of het kan een dag uit het weekend zijn, een mama- of papadag, een dag uit je zwangerschapsverlof, een dag met je ouders, een uitje met je beste vriend(in), een tienerkind met vrienden, een normale werkdag, een laatste werkdag, een dag met een dierbare wiens afscheid van het leven nadert…

Familie fotografie, doop in Limburg, Day in the Life in Venray, documentaire familie fotografie Sandra Stokmans Fotografie

Jaydie wordt gedoopt nu Opa er nog bij kan zijn.

Om te herinneren

Opa troost kleinzoon, Day in the Life, familie documentaire fotografie, familie fotojournalistiek, image by Sandra Stokmans Fotografie

Toen Björn zich pijn had gedaan, was Opa er om hem te troosten.

Of speciaal voor diegenen die zich bepaalde momenten niet (meer) zullen herinneren. Door de foto’s weten ze dat het gebeurd is en krijgen de verhalen van hun ouders een gezicht. Het bijzondere in het gewone. Dat wat je vormt.

 

Zoals voor Bernadette, wiens vader gediagnosticeerd is met kanker. Björn, haar zoontje van twee, komt elke week bij zijn Opa en Oma. En daar speelt hij met Opa die met hem lego bouwt, met de auto’s speelt … Ze wilde heel graag dat voor haar zoontje Björn de herinnering met Opa voor altijd vastgelegd is. En dat als Björn ouder is en zijn Opa er niet meer is hij, via de foto’s, weet hoe liefdevol zijn Opa was.

[Inmiddels is Björns Opa er niet meer.]

Opa en Oma

Een familiereportage kan natuurlijk ook met Opa en Oma. Veel Opa’s en Oma’s passen op de kleinkinderen. Hoe bijzonder is het om later een beeldverslag als herinnering te hebben met je kleinkinderen of van je kinderen met je ouders.

Documentaire familie fotografie, dag in je leven met Oma, foto door Sandra Stokmans Fotografie

Met Oma knuffelen. Oma zit heel vaak in Spanje dus voor haar een dierbare foto die naast haar bed staat.

Als verjaardagscadeau

Documentaire reportage, familie fotografie in Nederland, image by Sandra Stokmans Fotografie

Terug naar plek waar ze 50 jaar geleden hun trouwfoto’s gemaakt hebben. Nu is hij niet meer thuis, maar zit hij in een verzorgingstehuis.

Documentaire fotoreportage als verjaardagscadeau

Werner wilde zijn vrouw een bijzonder verjaardagscadeau geven: een reportage met haar ouders. Haar vader is alzheimer patiënt en wij zijn teruggegaan naar de plek waar hij en zijn vrouw 50 jaar geleden trouwfoto’s gemaakt hebben. Met hen maakte ik een Documentaire fotoreportage. Inmiddels zit Werner’s schoonvader in een verzorgingstehuis. Bij Werner’s schoonmoeder ligt het prachtige album ter herinnering van een dierbare ochtend met haar man. En bij Werner’s schoonvader hangt naast hun trouwfoto één van de foto’s die wij die ochtend gemaakt hebben.

Wil je nog meer weten of lezen over Day in the Life?

Kijk dan eens naar mijn online informatie magazine over Day in the Life fotografie!

Dit wil jij toch ook?!

Reserveer je Day in the Life, voor jezelf of voor een Opa en Oma dag of een documentaire reportage voor een speciale gelegenheid zoals een geboorte, doop, kleine intieme bruiloft, of een jubileum.

Jouw verhaal is prachtig.

 

Momenten die je vandaag beleeft, zullen in de toekomst het mooiste cadeau zijn voor jou en voor je dierbaren.

Jin's verhaal

“dag zelf begint onwennig … al snel verdwijnt de eerste gereserveerdheid als sneeuw voor de zon”

 

De dag zelf begint onwennig, je bent het niet gewend dat er bij alles een fotografe om je heen loopt en dat je vol continu de klikjes hoort van de sluiter. Echter zoals Sandra erbij vertelt went dit snel. Ook bij mijn dochters is al snel de eerste gereserveerdheid als sneeuw voor de zon verdwenen. Had ik op voorhand nog enige bedenkingen, achteraf bleek dat ongegegrond, de aanwezigheid van Sandra is nooit dwingend of aanwezig. Uberhaupt gebeurt er niks wat je zelf niet zou willen.

 

“echt een dag uit ons leven in het weekend te vereeuwigen”

 

Wij hadden voor ogen om echt een dag uit ons leven in het weekend te vereeuwigen! Ontbijten, boodschappen doen, sporten, lunchen, knuffelen met elkaar, voor en door elkaar. Dit heeft Sandra perfect gevisualiseerd met haar foto’s. Het gevoel was direct weer daar bij het zien van het resultaat. Beelden onlosmakelijk verbonden met de geuren en gevoelens die de foto’s weer zullen oproepen bij het aanschouwen hiervan.

Day in the Life van Jin’s actieve gezin (Den Haag)

[zet de video op HD]

Liefde en Trots

Deze reacties zeggen alles!

Compliment Sandra Stokmans Fotografie, Day in the Life, Familie Fotograaf, Utrecht, Maarssen, documentaire familiefotografie

Wil jij die trots ook voelen?

Plan dan een Day in the Life sessie in!

+31 6 34 77 0111

Wil je zelf graag betere foto's maken van je dagelijks leven?

8 tips om betere foto's te maken van je dagelijks leven, Gratis E-book vanSandra Stokmans Fotografie
Gratis E-book

Met meer leven en emoties?

  • Met kleine aanpassingen, grotere impact.
  • Meer gevoel en sfeer in je foto’s.
  • Simpele uitleg, geen technisch gedoe.