Documentary family photography. GoPro photo swimming in the ocean in Spain. Familiefotografie door Sandra Stokmans Fotografie

Mijn familie is het meest belangrijke wat ik heb. Dat moest ik vast laten leggen door jou! En ik ben zo zo blij dat ik het gedaan heb! Het is een prachtig fotoalbum geworden, met vertederende, grappige en o zo wij foto’s.”

Day in the Life familie documentaire fotografie, image by Sandra Stokmans Fotografie
Lekker geiten in de auto naar het pannenkoeken restaurant.
Day in the Life Den Haag, familie documentaire fotografie, stel op de bank, image by Sandra Stokmans Fotografie
Heerlijk op de bank relaxen samen met je lief ... 😉

Laat ze niet aan je voorbij gaan!

De kleine meest échte dagelijkse momenten. De wonderlijkste, de meest vormende. Ze gebeuren er tussen in, de tussen-in-momenten. 

Dagelijkse momenten

Ik leg jouw alledaagse onopgemerkte momenten vast zodat ze een blijvende herinnering voor je vormen.

Day in the Life van de familie Hoogendoorn

Zelfde gezin 2 jaar later

[zet de video's op HD]

Vastleggen van momenten, dagelijkse momenten die niet opvallen en je zo als vanzelfsprekend neemt. Zoals je kinderen lekker spetteren in bad. Juist die zijn zo waardevol en zo snel vergeten.

 

Met beeld verhalen vertellen. Beelden die je wellicht vergeet omdat alles continue verandert in een gezin. Een tastbaar beeld voor jou. Een visuele herinnering voor diegenen die het zich misschien niet meer kunnen herinneren.

"Als gezin hebben wij de hele dag van begin tot eind kunnen doen wat we áltijd doen. Met als resultaat dat de foto's precies weergeven wie we zijn, wat we doen met alle emoties en gevoelens die daarbij langs komen. Blij, boos, verdrietig maar ook energiek, grappig, rust, liefde, sportief en nog veel meer. De foto's zeggen alles."

- Daphne

Day in the Life familie documentaire fotografie, image by Sandra Stokmans Fotografie
Voorlees ritueel bij de familie Hoogendoorn. Papa verzint en Sanne ...?

Wil je ook foto's die jullie gezin precies weergeven zoals jullie zijn?

Newborn reportage

Ik ga overal met je mee naartoe, ook als je boodschappen gaat doen!
Ik ga overal met je mee naartoe, ook als je boodschappen gaat doen!

Jullie kindje is geboren, en er veranderd een hoop in je leven. Vooral die eerste paar weken gaan waarschijnlijk in een razend tempo voorbij Althans zo lijkt het misschien als je eraan terugdenkt, en je er niet meer veel van kunt herinneren. Dan is een Day in the Life sessie de perfecte manier om alle kleine en onopgemerkte momenten te laten vastleggen, zodat je het later kunt herinneren. Hoe gaaf is het wanneer je op de bank zit, 10 jaar later met je zoon of dochter, en samen door het prachtige fotoalbum bladert die wij samen gemaakt hebben.

Momenten met Opa en Oma

Een familiereportage kan natuurlijk ook met Opa en Oma. Veel Opa’s en Oma’s passen op de kleinkinderen. Hoe bijzonder is het om later een beeldverslag als herinnering te hebben met je kleinkinderen of van je kinderen met je ouders.

Documentaire familie fotografie, dag in je leven met Oma, foto door Sandra Stokmans Fotografie
Met Oma knuffelen. Oma zit heel vaak in Spanje dus voor haar een dierbare foto die naast haar bed staat.

Jouw verhaal is prachtig.

Momenten die je vandaag beleeft, zullen in de toekomst het mooiste cadeau zijn voor jou en voor je dierbaren.

Vakantie Day in the Life

Vacation Day in the Life in Texel, the Netherlands, Documentary Photographer Sandra Stokmans Fotografie
Gewoon lekker relaxen op het strand van Texel!

Hoe gaaf is het als je een dag uit je vakantie laat vastleggen?! Je hoeft zelf niet om te kijken en te denken "ik moet hier een foto van maken, of had. ik maar mijn camera meegenomen". Want ik ben er om je te ontlasten en je kunt heerlijk genieten van je gezin!

En als je naar het buitenland gaat, ik ga graag met je mee 🙂

Momenten met vrienden

De familie Iverson-van Dijk hebben mij gevraagd in een 'gewone' zaterdag uit hun leven vast te leggen. Met hun wekelijkse bezoekje aan de markt om vis te eten, en de spelletjesmiddag die zij vaak houden met hun vrinden Frank, Maaike, Fleur & Jasmijn. hebben regelmatig 'speeldates' met deze vrienden, en het leek hun superleuk om dat vastgelegd te hebben voor later.

Zij waren zo blij met de foto's en "prachtig hoe het prachtige fotoalbum een kijkje geeft in ons 'gewone' leven, precies zoals we zijn.".

Een gezellig potje Kubb tegen de kinderen spelen.
Een gezellig potje Kubb tegen de kinderen spelen.

Wil je ook foto's waar je ook eens opstaat?

Jin's verhaal

"De dag zelf begint onwennig, je bent het niet gewend dat er bij alles een fotografe om je heen loopt en dat je vol continu de klikjes hoort van de sluiter. Echter zoals Sandra erbij vertelt went dit snel. Ook bij mijn dochters is al snel de eerste gereserveerdheid als sneeuw voor de zon verdwenen. Had ik op voorhand nog enige bedenkingen, achteraf bleek dat ongegegrond, de aanwezigheid van Sandra is nooit dwingend of aanwezig. Uberhaupt gebeurt er niks wat je zelf niet zou willen.

Wij hadden voor ogen om echt een dag uit ons leven in het weekend te vereeuwigen! Ontbijten, boodschappen doen, sporten, lunchen, knuffelen met elkaar, voor en door elkaar. Dit heeft Sandra perfect gevisualiseerd met haar foto’s. Het gevoel was direct weer daar bij het zien van het resultaat. Beelden onlosmakelijk verbonden met de geuren en gevoelens die de foto’s weer zullen oproepen bij het aanschouwen hiervan."

- Jin

Day in the Life van Jin’s actieve gezin

[zet de video op HD]

Momenten om te herinneren

Opa troost kleinzoon, Day in the Life, familie documentaire fotografie, familie fotojournalistiek, image by Sandra Stokmans Fotografie
Toen Björn zich pijn had gedaan, was Opa er om hem te troosten.

Of speciaal voor diegenen die zich bepaalde momenten niet (meer) zullen herinneren. Door de foto’s weten ze dat het gebeurd is en krijgen de verhalen van hun ouders een gezicht. Het bijzondere in het gewone. Dat wat je vormt.

"Ik wordt er enorm stil van. Wat een enorm mooie foto's van zo'n intens kostbaar moment. Ik wil absoluut een boek voor Björn door jou laten maken."

Zoals voor Bernadette, wiens vader gediagnosticeerd is met kanker. Björn, haar zoontje van twee, komt elke week bij zijn Opa en Oma. En daar speelt hij met Opa die met hem lego bouwt, met de auto’s speelt … Ze wilde heel graag dat voor haar zoontje Björn de herinnering met Opa voor altijd vastgelegd is. En dat als Björn ouder is en zijn Opa er niet meer is hij, via de foto’s, weet hoe liefdevol zijn Opa was.

[Inmiddels is Björns Opa er niet meer.]

Als verjaardagscadeau

Documentaire fotoreportage als verjaardagscadeau

Werner wilde zijn vrouw een bijzonder verjaardagscadeau geven: een reportage met haar ouders. Haar vader is alzheimer patiënt en wij zijn teruggegaan naar de plek waar hij en zijn vrouw 50 jaar geleden trouwfoto’s gemaakt hebben. Met hen maakte ik een Documentaire fotoreportage. Inmiddels zit Werner’s schoonvader in een verzorgingstehuis. Bij Werner’s schoonmoeder ligt het prachtige album ter herinnering van een dierbare ochtend met haar man. En bij Werner’s schoonvader hangt naast hun trouwfoto één van de foto’s die wij die ochtend gemaakt hebben.

Documentaire reportage, familie fotografie in Nederland, image by Sandra Stokmans Fotografie
Terug naar plek waar ze 50 jaar geleden hun trouwfoto's gemaakt hebben. Nu zit hij in een verzorgingstehuis.

Waar kun je nog meer aan denken?

Ik leg je vast zodat je NU later niet vergeet.

En dat je 'het' vol trots en liefde kunt delen en laten zien waar en wanneer je maar wilt!

Skip Boekhorst dansend boven op zijn dak, portretfotografie, Sandra Stokmans Fotografie
Skip oefende elke dag zijn dansen op het dakterras van zijn ouders.

Naast het vastleggen van het gezinsleven kan de documentaire familiefotografie aanpak worden ingezet voor:

  • een mama- of papadag,
  • een dag uit je zwangerschapsverlof,
  • een dag met je ouders,
  • een tienerkind met vrienden,
  • een vriendschapssessie (uitje met je beste vriend(in)),
  • een normale werkdag,
  • laatste werkdag (bijvoorbeeld als iemand met pensioen gaat als cadeau),
  • een afscheidsreportage; een dag met een dierbare wiens afscheid van het leven nadert,
  • en ook een ziekenhuis reportage.

[Inmiddels woont Skip niet meer thuis.]

Wil je ook foto's die jullie gezin precies weergeven zoals jullie zijn?

Dit ben ik

Ik leg jou vast zodat je het NU later niet vergeet.

Olga-Sandra Stokmans_100EOS5D

Ik leg jouw alledaagse onopgemerkte momenten vast zodat ze een blijvende herinnering voor je vormen.
 
Ik hou van de pracht van het alledaagse. Dus ik maak documentaire reportages. Niet poseren, lekker jezelf zijn, en doen wat je wilt doen. Ik kom het vastleggen voor nu en zeker voor later. Het alledaagse of juist die speciale momenten die je graag wilt blijven herinneren.

 

Ik ben een van Nederlands eerste Day in the Life, documentair familiefotografen. Ik heb gemerkt dat beelden van het echte leven veel meer emotie oproepen dan geposeerde foto’s.

Prachtige LI(E)VE reacties

Mijn fantastische klanten leggen zelf uit hoe ze bij mij terecht kwamen, waar ze van te voren twijfels over hadden, waarom ze voor mij kozen, en wat ze de grootste waarde vinden van Day in the Life, documentaire familiefotografie.

Zet de filmpjes vooral op HD

Wil je ook foto's die jullie gezin precies weergeven zoals jullie zijn?

Wil je zelf graag betere foto's maken van je dagelijks leven?

8 tips om betere foto's te maken van je dagelijks leven, Gratis E-book vanSandra Stokmans Fotografie
Gratis E-book

 

 

 

Sandra is een award winning documentair familiefotograaf. Ze is gespecialiseerd in het vastleggen van het alledaagse momenten met alle emoties die daarbij gepaard gaan zodat ze een blijvende herinnering voor je vormen. "Het echte leven, vastgelegd. Want echt ís perfect", is haar motto.

Sandra's Day in the Life fotoalbums zijn een echt geschenk voor jezelf en je dierbaren. Een tastbare herinnering, voor nu en later.

Zij is ook de fotograaf voor Stichting Hartekind en heeft al tientallen gezinnen met kinderen met hartproblemen gefotografeerd door heel Nederland voor haar Project Hartekind. Zij hoopt met de emoties die haar foto's oproepen mensen in hun hart te raken om geld te doneren voor meer onderzoek naar hartafwijkingen, zodat de overlevingskansen en de kwaliteit van het leven van deze Hartekinderen verbetert.

 

Day in the Life, documentaire familiefotografie: Echt is Perfect, Sandra Stokmans Fotografie
WHITE-Standard-2019-top-10-award-badge
1st place in the single image category of the 2019 Focus on the Story Awards , Sandra Stokmans Fotografie
Documentary Family Award
documentary family photographers logo