Opa Julien is behoorlijk ziek. Hij heeft lymfatische leukemie, is diabeet en hartpatiënt, en heeft ook nog eens Alzheimers. Zijn familie heeft een gezellige dag georganiseerd voor hun 80-jarige man, vader en opa. Zijn dochter had mij gevraagd of ik een verjaardagsreportage kon maken. Eerst vroeg ze mij om de twee uurtjes dat ze gingen bowlen te fotograferen maar na ons leuke telefoongesprek waarin ik haar uitlegde wat ik deed, hoe ik het deed en wat voor waarde dit soort fotografie heeft voor komende generaties, vroeg ze mij om de hele dag te komen!

 

Leiden Day in the life, documentaire familie fotografie, documentair familie fotograaf Sandra Stokmans Fotografie

Ik vind het altijd zo bijzonder als ik mensen tref die zo lang bij elkaar zijn, nog gek op elkaar zijn en kunnen lachen met elkaar. Zelfs als het leven momenten brengt die niet makkelijk zijn voor ze.

 

Verjaardagsreportage in Leiden, Day in the Life, documentaire familie fotografie, foto door Sandra Stokmans Fotografie

“Wij waren 17 en 18 jaar, en dansten met elkaar”

 

Ik kom het ook steeds vaker tegen. Je komt op zo’n leeftijd denk ik waarbij dat meer om je heen manifesteert dan als je een stuk jonger bent.  Het komt ook op mijn pad. Het gevraagd worden om momenten te fotograferen die later voor de familie waardevolle herinneringen zullen zijn. En elke keer doet mij dat wat. Als ik de foto’s aan het bewerken ben voel ik de sfeer en de emoties van de dag. En ik hoop zo dat ik dat voor de familie overbreng via de foto’s en een fotoalbum.

 

Verjaardagsreportage in Leiden, Day in the Life, documentaire familie fotografie, foto door Sandra Stokmans Fotografie

Opa Julien had momenten die dag dat hij mij zag en momenten waarop hij heel duidelijk liet blijken dat hij niet wist wie ik was en wat ik kwam doen.

 

Ik heb de luxe fotoalbum variant voor hen gemaakt en hij was er zo onwijs blij mee hoorde ik later van zijn dochter.

 

Mijn vader was gisterenavond ingelukkig met het filmpje en de foto’s.
En het boek is fantastisch! Gisterenavond laat toch maar naar mijn ouders gereden en het fotoalbum gebracht. Ik wilde niet wachten. Mijn ouders zijn er ingelukkig mee. Hun reactie was heel mooi!

Zojuist het filmpje op de PC kunnen afspelen! Echt heel erg gaaf. Zo grappig ook al die kinderen en volwassenen met hun eigen mimiek!

Gaaf, zo gaaf.
Dank je wel.

😘

Verjaardagsreportage van de verjaardag van Opa Julien!

*Video op HD zetten*

Een paar foto's van deze gezellig zaterdag!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.